De vaccinerede piger

57318591-grafik20til20teaser

Danmarks TV visade för en tid sedan en dokumentärfilm om ett antal flickor som sades blivit sjuka i samband med HPV-vaccination. Dokumentären kan ses här.

Det som var anmärkningsvärt med just Danmark, var att incidensen av dessa typer av symptom var så dramatiskt annorlunda än i andra länder. En studie gjordes på hospitalet i Fredriksberg och den kritiserades av den europeiska hälsoskyddsmyndigheten.

Sundhetsstyrelsen har nu enligt uppgifter i danska Metro Express utrett saken och då framkommer det att de flickor som anmält symptom efter HPV-vaccinationer till stor del varit sjuka innan, med liknande symptom.

Mange af de piger, der har indberettet bivirkninger, var syge og havde psykiske problemer, inden de blev HPV-vaccinerede, konkluderer forsker fra Statens Serum Institut i nyt studie.

 

I undersökningen har man undersökt 316 flickor som rapporterat symptom efter vaccinationen och jämfört dem med en kontrollgrupp på 163 910 flickor i samma åldersgrupp. Enligt Kåre Mølbak, avdelningschef, Statens Serum Institut har de 316 flickorna haft liknande symptom redan före vaccinationen och det verkar du som flickorna och deras föräldrar skyller symptomen på vaccinationen, trots att de fanns redan före.

Det ovan skrivna var baserat på förhandsuppgifter. Hela studien är nu publicerad

Rent principiellt är det otrevligt då människor utpekas på detta sätt. Däremot är det av största vikt att alla biverkningar utreds och är det då verkligen så att flickorna var sjuka redan före de vaccinerades är det naturligtvis en viktig faktor. Något som även påpekas i studien:

Pre-vaccination morbidity should be taken into account in the evaluation of vaccine safety signals.

2 tankar på “De vaccinerede piger

 1. Fast nej, Anders; detta var ett lågvattenmärke även för dig.

  Ska du allvarligt stötta något som påstår att flickorna hade psykiska problem innan?

  Hur kan ni se er i spegeln när ni gör så här?
  Eller ha en konversation med er egen familj eller döttrar?

  Fruktansvärt!

  • Det är roligt att du följer med vad jag skriver Eleonor och ja, jag tvekade litet före jag publicerade detta. Du skall dock inte skjuta brevbäraren.

   Rent principiellt är det otrevligt då människor utpekas på detta sätt. Däremot är det av största vikt att alla biverkningar utreds och är det då verkligen så att flickorna var sjuka redan före de vaccinerades är det naturligtvis en viktig faktor.

   Kan du hålla med om att det påverkar bedömningen av de rapporterade biverkningarna det faktum att de hade samma symptom redan före?

Kommentera gärna, men håll en saklig ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s