Dr Peter McCulloughs felaktiga påståenden om vaccin.

I en video som distribuerats av AAPS hävdar denne läkare att det är onödigt att vaccinera mot Covid 19, utan att man i stället bör låta alla få sjukdomen för att sedan behandla dem. Vilka är AAPS och vem är denne Peter Mc Cullough?

Vilka är AAPS?

AAPS, Association of American Physicians and Surgeons skall inte förväxlas med Association of American Physicians eller American Association of Physician Specialists. AAPS är en liten organisation med ca 200 medlemmar på den yttersta högerkanten och har flera gånger framfört påståenden som helt enkelt inte stämmer, man har exempelvis påstått att HIV inte orsakar AIDS, att homosexualitet förkortar livet eller att abort orsakar bröstcancer. Man är vidare emot HPV vaccination eftersom man tror att detta gör flickor promiskuösa.

Vem är Peter McCullough?

Peter McCullough är en amerikansk hjärtläkare. Han har figurerat i Fox News och andra Trumpvänliga sammanhang och har bland annat propagerat för behandling med Hydroxyklokinin.

Vad påstår denne Peter McCullough?

I videon framför Peter McCullough ett antal ganska häpnadsväckande påståenden.

1. Friska människor under 50 behöver inte vaccinera sig – FALSKT

Faktum är att även helt friska människor under 50 kan bli ordentligt sjuka av Covid dessutom så skulle det inte stoppa smittan från att cirkulera om vi bara vaccinerade äldre och riskgrupper.

This would not be effective if only people over 50 years old received the vaccine. That is less than half the population, and “under these conditions, we will never slow down the circulation of the virus.

https://clinicalmetagenomics.org/teams/bruno-lina/

Detta säger Bruno Lina, professor i virologi vid universitetet i Lyon.

2. De som haft Covid är immuna för livet – FALSKT

Detta är det av McCulloughs påståenden som är enklast att motbevisa. Vi vet redan att genomgången sjukdom inte ger fullständig och bestående immunitet. Denna artikel i BMJ berättar mera. Hade McCullough sagt detta för ett år sedan hade han kanske varit ursäktad, men då har säger det nu måste vi konstatera att han antingen är dåligt påläst eller ljuger.

3. Symptomfria sprider inte Covid – FALSKT

Så är säger Fuijan Song som publicerat en studie om spridning av Covid:

It is misleading/incorrect/wrong to conclude that ‘all asymptomatic’ individuals infected with Covid-19 are not infectious, based on the results of the paper.

https://factcheck.afp.com/us-cardiologist-makes-false-claims-about-covid-19-vaccination

Kommentera gärna, men håll en saklig ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s