Vetenskapen bakom ANF-plåstren

För de som inte är bekanta med dessa så är det plåster om marknadsförs av bland annat Gwyneth Paltrow. Plåstren påstås vara laddade med ”frekvenser” som hjälper kroppen ”återställa balansen” i cellerna. Finns det någon sanning i de påståendena?

180px-BandAid[1]

Påståendet:

Att plåstren är ”laddade” med ”frekvenser” som ”återställer balansen”

Litet bakgrund och vetenskap

Plåstrens uppfinnare är Richard Eaton som ansökte om patent på sin uppfinning 2019.

Bio Energy Synthesis Technology is used to describe the programming procedure that is used for programming the Bio Energy patches. This process allows “sub-harmonic frequencies” to be imprinted into a Mylar material that contains carbon and crystalline elements, which is a perfect medium for programming information.

Because our body is a living organism, we attract low sub-harmonic radiation from the energy flux of the Bio Energy patch. When fully charged, the bio energy patches emit bio frequency energy to ‘resonate’ with the natural energy field in the body.

Källa

Här kommer den första varningsflaggan: ”Subharmonisk” i sig saknar betydelse då det används så här. Subharmonisk betyder helt enkelt ”underton” ordet är meningslöst om man inte anger till vad något är en underton.

The patches are made from a specialized biofeedback material made of a poly/Mylar, carbon, crystalline blend, which was designed to hold and transfer RF (frequency), our Engineers built a device, called the (AFG) to program the material with beneficial frequencies to interact with the body’s Central Nervous System for beneficial results to the body.

Källa

The ANF ‘DISC’ is composed of a 28.4% carbon metal alloy. The manufacturer states that the frequency is embedded into it using an ‘Accelerator Frequency Generator’ (AFG) using ”coax cables attached to a large vacuum control box. This eliminates the interior atmosphere in the box down to 0.05 PSI during disc programming. This allows the AFG to send specific frequencies into the box without the normal atmosphere around then causing interference.

The use of the super heat treated activated carbon metal alloys has been described by Iqbal et al. (2019) as having excellent conductivity and high surface area … and an efficient energy storage material when used as a ‘super capacitor’.
Technology has come a long way very fast. With the use of nanoscale technology ANF presents a device that can store and emit a pre-programmed frequency once activated for a continuous 72hours. This separates it from other modalities that require an electrical source that create patient inconvenience as they are not ‘wearable’ like ANF.

Källa

Men nej. Det dokument de hänvisar till diskuterar hur man kan använda nanofibrer av kol i superkondensatorer, men en superkondensator, eller vilken kondensator som helst kan inte laddas med växelspänning. Den laddas med en likspänning
Inte heller kan en kondensator avge ”frekvenser” så där bara. Behövs mera elektronik till det…

Superkondensatorer används bland annat som backupbatterier i elektronisk utrustning och håller då sin laddning betydligt längre än 72 timmar så jag antar att den gränsen de anger bara beror på två saker:

1 – De vill sälja flera plåster och 2- De vill slippa bli stämda av kunder som får hudirritationer då plåstret sitter på för länge.

Slutsats

Lägg dina pengar på något annat. Det luktar lurendrejeri lång väg. Det är däremot allmänt känt att Bamseplåster fungerar bättre än vanliga och det är då samma förklaring, nämligen Placebo. Rent allmänt så skall man försöka tillämpa Occams rakkniv och välja den förklaring som innebär minst antal orimliga antaganden. Det är således osannolikt att dessa plåster gör någon nytta.

Att det går att påverka kroppen genom extern stimuli är sant, men det behövs då helt andra effekter och aktiv elektronik som förvandlar kondensatorns laddning till en växelspänning.

 

4 tankar på “Vetenskapen bakom ANF-plåstren

  1. För din info så marknadsförde Gwyneth Paltrow Life Wave-plåstren och inte ANF- diskarna som inte är samma sak.

    • Tack! Skall förtydliga texten. I grunden ärdet dock samma typ av kvack, eller hur? Dvs något som påstås sända ut ”frekvenser”

      • Ingen expert på området men de ser helt olika ut och är olika företag.

      • Jo, men vad jag menar är att deras ”förklaringsmodell” är samma. Sedan finns det hundratals varianter från olika ställen.

Kommentera gärna, men håll en saklig ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s