Vi börjar med Scandlab.

En av giganterna på kvacksalveriscenen är Scandlab och de kan analysera allt. Därefter får du hem provsvaren och förslag på åtgärdar, perfekt för den som redan har avverkat 30 läkare och nu vill ta sin behandling i egen hand.

De riktar sig bland annat stort på föräldrars sista hopp att bota sina barn från autism och de kan kolla allt på dit barn, om det är överkänsligt mot gluten, om levern fungerar som den ska, om ditt barn är utsatt för tungmetaller och diverse andra mindre troliga orsaker till Autism.

De lever i bra symbios med diverse kvacksalvare, där kvacksalvaren rekommenderar provtagning och sedan rekommenderar scandlab diverse mer eller mindre farliga behandlingar hos kvacksalvaren. Oavsett vilket så blir det dyrt och värdefull tid som hade kunnat använda till något verksamt bortkastas.

Se även:

Hjälpsökande luras betala för-otillförlitligt-hormontester

Mats Reimer kritiserar Scandlab samt förklarar en del av deras metoder.

1 tanke på “Vi börjar med Scandlab.

 1. Jag minns inte om det var Scandlab, men på samma tema iallafall.. Hade hört talas om hår-analyser och eftersom vi drev verksamhet och hade en del kunder som ibland föreslog detta på sina hästar när vi stötte på problem, kände jag att detta måste ju testas. Hade en egen häst med några mystiska och ovanliga åkommor som vi tyckte var ett utmärkt testdjur till detta.
  Jag bluffade lite och skrev att det var min lilla ponny.
  Fick provsvaren via telefon, ej skriftligt, men dom var häpnadsväckande exakta, det första dom sa att jag ljög, det var ingen vanlig ridhäst detta, utan en extremt vältränad tävlingshäst och att han dessutomhar en otrolig fysisk kapacitet, det kan väl tyckas att alla travhästägare vill höra, men han hade extremt låg puls, alltid, vi körde mycket med pulsmätare.
  Dom angav tom vilket ben hältan satt i och andra otroligt ovanliga saker som man ej kunde ha dragit ur en hatt bara.
  Men sen kom listan på förslag på åtgärder, homeopatmediciner för tusentals kronor… Om jag inte minns fel så skulle notan för detta har landat på strax under 10 000 kr.
  Jag förstår hur det går till när desperata människor anlitar dessa analyser och får dom exakta svaren, då är man nog benägen att tro på vad som helst. Affärsverksamhet.

  O andra sidan, veterinär Jonas Thornell gav mig samma svar via sin assistent per telefon också 😉 och hans mediciner kändes mycket rimligare..

Kommentera gärna, men håll en saklig ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s